Cursus gereedschappen 1

In deze cursus maken we vier basisgereedschappen voor de smid: een smeedtang, twee verschillende stokbeitels en een hameroogdoorn.
We starten met het maken van een smeedtang. Hierbij staan we stil bij de mogelijke valkuilen en leren we de tips en tricks om ze te vermijden.
Daarna maken we twee stokbeitels. Dit zijn beitels voorzien van een hamersteel. Een belangrijke stokbeitel is de ‘tranche’. Deze wordt gebruikt om staal te klieven. De andere stokbeitel die we maken kan je zelf kiezen, bijvoorbeeld een pons om gaten te slaan.
Om deze stokbeitels te maken, maken we eerst een daarvoor noodzakelijk gereedschap, nl. de hameroogdoorn.
Verder staan we uitgebreid stil bij het harden en onderhouden van je gereedschap.

Voorkennis:
Basistechnieken in voldoende mate beheersen.

Prijs:
370 € voor 5 lessen.
Materialen zoals kolen, ijzer, … en gebruik maken van hamers en andere gereedschappen is inclusief.
Het enige waar jij moet voor zorgen is geschikte werkkledij. Werkkledij bestaat uit niet-brandbare kledij (katoen) en veiligheidsschoenen.
Lashandschoenen, gehoorbescherming en veiligheidsbril kunnen ter plaatse aangekocht worden of breng je zelf mee.

Wanneer*:
Deze cursus gaat door van 04/03/2023 t.e.m. 01/04/2023 mits voldoende interesse. Graag verwijs ik u naar het contactformulier.

*Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Inschrijven:
Ga naar de webshop en kies de cursus ‘gereedschappen’. Heb je nog vragen, vul dan het contactformulier in. Er kunnen maximum 8 personen deelnemen. De cursus gaat enkel door bij 4 inschrijvingen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
Privacybeleid